İSTANBUL KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ

19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının emperyalist güçlere karşı tam bağımsızlık mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı gündür. Ülkeyi içinde bulunduğu karanlık günlerden çıkarmak üzere “Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatacak bir kurtuluş hareketi başlatmıştır.

19 Mayıs’lar, 1938 yılından itibaren  ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ adıyla Milli bayram olarak kutlanmaktadır.  1981 yılında da milli bayramın adına ‘Atatürk’ü Anma’ ibaresi eklenmiştir.

2012 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Mayıs  “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmış, 5 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bu değişikliğe göre Bayram üçe bölünmüş ve 19 Mayıs’ların ’Atatürk’ü Anma’, ’Gençlik’ ve ’Spor’ bayramı olarak üç kategoride kutlanacağı ilan edilmiştir.

Ancak, halk 19 Mayıs Bayramına bir bütün olarak sahip çıkmaya devam ediyor.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği olarak, günümüzde yaşanan tüm “gaflet ve dalalet ve hatta hıyanete karşın” el ele verdiğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda daima ileriye doğru gideceğimiz günlerin yakın olması umuduyla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.     

Nazan Moroğlu, İKKB Koordinatörü

Önceki İçerik“HOCALARIN HOCASI PROF. DR. NERMİN ABADAN UNAT SAYGI SÖYLEŞİLERİ 7”
Sonraki İçerik‘Cumhurbaşkanının onur kırıcı sözleri nedeniyle ivedilikle özür dilemesini bekliyoruz’