ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAYGISIZLIK
KABUL EDİLEMEZ..

11 Haziran 1937, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün modern tarımsal üretimi teşvik amacıyla kurduğu Yalova’daki Çiftliği Hazineye devrettiği gündür.
Yıl 2020, millete bağışlanmış olan bu çiftlik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edilmiştir. Tarımsal AR-GE faaliyetlerinin yapıldığı bu arazinin TOKİ’ye tahsis edilmesi, tarım dışı amaçla kullanılması, Atatürk’ün iradesini yok saymaktır, Atatürk’ün mirasına saygısızlıktır.
Atatürk 1925 yılından itibaren kendisine ait çiftliklerde geleneksel tarım anlayışını kökten değiştiren uygulamalar gerçekleştirmiş; köylüye örnek olmuştur. Bu çiftliklerden biri de Yalova’daki Millet Çiftliğidir, 1929 yılında Atatürk tarafından tarımsal üretimi teşvik için satın alınmıştır.
ATATÜRK, 83 yıl önce 11 Haziran 1937 tarihinde, tasarrufu altındaki tüm çiftlikleri bütün tesisat, hayvanat ve demirbaşları ile beraber hazineye hediye etmiştir.
Millet Çiftliği halen “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü” olarak kullanılmaktadır. Hazine’ye ait taşınmaz, koronavirüs pandemi sürecinde 20 Mayıs 2020 tarihli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazısı ile “Millet Bahçesi” yapılması için TOKİ’ye tahsis edilmesi, Atatürk’ün tarımı güçlendirme amacına, bir anlamda vasiyetine aykırıdır.
Atatürk’ün 1929 yılında tarımsal üretimi teşvik etmek için satın aldığı ve Türk milletine bağışladığı Hazine’ye ait olan Yalova’daki araziye millet bahçesi yapılma bahanesiyle TOKİ’ye bağışlanması kabul edilemez. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün iradesi yok sayılarak yapılan tahsisten, bu yanlıştan acilen dönülmelidir.

Önceki İçerik65+ Yurttaşlara Süresiz Sokağa Çıkma Yasağı Kabul Edilemez
Sonraki İçerikAmasya Tamimi’nin 101. Yılında Ülkemizde Yeniden Ulusal Uyanışa İhtiyaç Var